top of page

Marjoleine Bravenboer

Klassieke homeopathie

Marjoleine Bravenboer

Bernhardstraat 7

5527 AX Hapert

TEL: 06-44183309

www.marjoleinebravenboer.nl

info@marjoleinebravenboer.nl

Meestal zorgt ons zelfgenezend vermogen ervoor dat we herstellen als iets onze gezondheid verstoort. Als we ziek zijn, worden we vanzelf weer beter, als we ons verwonden, heelt het. Maar soms is de stress te groot en dan ontstaan er blijvende klachten. Het is ons zelfgenezend vermogen dan niet gelukt om de balans in het lichaam te herstellen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn na een heftige ziekte, door sterke emoties (bij het kind zelf of bij de moeder tijdens de zwangerschap), een trauma, medicijngebruik of vaccinaties, overbelasting lichamelijk of mentaal maar er kan ook sprake zijn van een lage weerstand of overgeërfde klachten.

Gelukkig kan ons zelfgenezend vermogen door het passende homeopathische middel precies op de juiste manier worden gestimuleerd om alsnog de verstoring op te gaan lossen. Het lichaam komt dan terug in balans en klachten verdwijnen.

Om dit passende middel te vinden, inventariseer ik samen met de ouder(s) tijdens een gesprek welke klachten hun kind heeft, hoe de gezondheid in het verleden is geweest, hoe het karakter is en wat de specifieke gewoontes van het kind zijn. Daarnaast observeer ik het gedrag tijdens het consult en al deze gegevens samen analyseer ik naderhand.

 

Homeopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Veelvoorkomende hulpvragen

Met homeopathie kun je een heel scala aan klachten behandelen, een beknopt maar zeker niet volledig overzicht:

  • faalangst, sociale angsten, angststoornissen

  • gedragsproblemen, woede-aanvallen

  • concentratieproblemen, ADHD

  • achterblijvende ontwikkeling

  • nachtmerries

  • lichamelijke klachten zoals lage weerstand en daardoor terugkerende ontstekingen, bedplassen, eczeem, allergieën, maag- darmproblemen, hoofdpijn, menstruatieproblemen etc.

Doelgroep

Alle leeftijden

Heb je een vraag?

Vul het contactformulier hieronder in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Contactformulier
Verzenden

Bedankt voor je bericht, je ontvangt zo snel mogelijk reactie!

bottom of page